Het eerste gerechtje wat ik hier op schrijf kan niet anders dan deze salade zijn. Ik heb deze een keer in elkaar geflanst voor bij een BBQ en het viel in de smaak. Zo goed dat het recept op Facebook een eigen leven is gaan leiden. Via een omweg kwam het weer bij mij terug en dat was de aanleiding voor dit weblog.
Ingrediënten:
- 1 pak verse groene tortelini
- 2 kleine of 1 normale courgette
- 1 bakje champignons
- zongedroogde tomaten tapenade
- rucola
- verse Parmezaanse kaas
- geroosterde pijnboompitjes
- 1 citroen
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
Kook de tortellini volgens gebruiksaanwijzing, en laat ze afkoelen
Snijd de courgette in plakken, bestrijk met wat olijfolie en grillen in de grillpan. Op smaak maken met wat zout en peper en af laten koelen. Snijdt de champignons in plakjes en bak deze tot het vocht verdampt is, daarna op smaak brengen met zout en peper en het sap van een halve citroen.
Tortellini, champignons, courgette, rucola bij elkaar doen. In een kommetje een paar eetlepels tapenade los roeren met een scheutje olijfolie en wat citroensap. Dit als dressing bij de ingrediënten doen.
Over de salade wat geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitjes strooien.
Je eet je vingers erbij op, dat is wel zonde.
Een heerlijke salade! Veel succes met he weblog en ik volg je op de voet.
Groetjes Tonneke
Kei leuke naam!
Heerlijk recept!
Je blog staat opgeslagen bij mijn favorietjes!
Gisteren heb je hem ook weer perfect gemaakt. En dat was niet het enige wat lekker was!!! Ik houd de site in de gaten voor de andere heeeeeeeeeerlijke recepten 🙂
Nou Hellen, ziet er lekker uit die recepten op je site: Helles hepkes.
Originele naam,Leuk bedacht.
Ga het zeker proberen!!
Hey Hellen, wat een leuk idee en wat een originele naam. veel Italiaanse recepten, vindt Hans lekker. En de kinderen ook. Heel veel succes met deze culinaire site en wat lief dat je dat wilt delen. Dikke knuffel Marlou