Eenvoudig maar lekker als voorgerecht of lunch, ook lekker met riefkoeken (pannenkoekjes van geraspte aardappel)
Ingrediënten:
- gemengde bladsla
- 200 gram gerookte zalm in fijne reepjes gesneden
- 1/2 komkommer
- 4 kleine tomaten
- flinke hand pijnboompitten
- 2 eetlepels fritessaus
- 1 eetlepel yoghurt
- sap van een halve citroen
- zout en peper
- half bosje verse bieslook
Bereidingswijze:
Rooster de pijnboompitjes en laat ze afkoelen. Rasp de komkommer grof en laat deze uitlekken in een zeef. Snijd de tomaten in partjes.
Meng yoghurt, fritessaus, citroensap door elkaar. Snijd de bieslook in fijne ringetjes en roer deze samen met de komkommer door de saus. Maak op smaak met wat zout en peper. (als het te zuur is naar jou smaak, nog een beetje fritessaus toevoegen)
Neem een ruime kom en meng hierin de sla, saus, 3/4 van de zalm. verdeel daarna de rest van de zalm, tomaten en pijnboompitjes er over. Lekker met een stevig brood.