Een recept van Yvette van Boven uit de Volkskrant, volgens Jenny de lekkerste koekjes ooit! Gelukkig komen er 32 koekjes uit dit recept…
Ingrediënten:
- 250 gram pindakaas
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 125 gram suiker
- 125 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 2 tl (10 gram) bakpoeder
- snufje zout
- zoutflakes (deze had ik niet in huis, dus weggelaten)
Bereidinswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Meng alle ingrediënten (behalve de zoutflakes) door elkaar, tot het een bal is geworden. Vorm met schone handen balletjes ter grote van een kleine walnoot. Leg ze uit elkaar op de bakblikken en druk de balletjes platter met een vork (of koekjes stempel). Bestrooi eventueel met de zoutflakes.
Bak de koeken in het midden van de oven, dus plaat voor plaat, voor 8-10 minuten. Daarna laten afkoelen op een rooster en smullen maar!
Dit zijn ook echt de allerlekkerste koekjes ooit!!! En ik kan het weten want ik ben een koekiemonster met jarenlange ervaring… Heb menig koekje aan extreem zware testen blootgesteld maar toen we deze van Hellen voorgeschoteld kregen heb ik me buikpijn gegeten.(onbeschoft…ik geef het eerlijk toe…de koekjes zorgden ervoor dat ieder spatje gene het raam uit ging…)