Ingrediënten:
- 1 pak volkoren wraps
- 2 avocado’s
- 5 tomaten
- 2 lente uitjes
- 1 citroen
- bosje verse koriander
- 2 el yoghurt of crème frais
- 4 kipkrokant schnitzels (of vega schnitzels)
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 paprika’s
- 1 rode peper
- 1 blik kidney bonen
- 1 blikje mais
- 1 klein blikje tomatenpuree
- zout en peper
- theelepel komijn- en korianderpoeder
- ijsbergsla
- olie
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een scheutje olie. Pel de knoflook, hak deze fijn en laat zachtjes mee bakken. Hak de rode peper fijn en voeg deze met de komijn en korianderpoeder toe. Snijd de paprika’s in blokjes en voeg deze toe. Snijd 4 tomaten in blokjes, voeg eerst de tomatenpuree toe en dan de verse tomaten, laat het een kwartiertje lekker pruttelen. (het vocht mag verdampen)
- Voor de avocadocreme halveer je de avocado’s en schep het vruchtvlees er uit. Doe dit in de maatbeker van de staafmixer. Voeg hierbij de yoghurt, zout, peper en het sap van een halve citroen toe en mix het glad met de staafmixer. Snijd dan de lente uitjes, koriander en het vruchtvlees van 1 tomaat fijn en meng dit met een lepel door de avocadocreme. Eventueel op smaak maken met meer citroensap of zout en schep het in een schaaltje. (deze creme is ook lekker als dip bij tortilla chips)
- Bak de kipkrokant schnitzels zoals op de verpakking staat beschreven en snijd deze na het bakken in reepjes, voeg een beetje citroensap toe en dan zijn deze klaar.
- De mais en kidneyboontjes afgieten en afspoelen, deze kunnen nu bij het paprika groenteprutje. Even verwarmen en weer een gerechtje klaar.
- Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de ijsbergsla en doe deze in een kom.
- Zet nu alles op tafel en laat iedereen zelf zijn wraps vullen, feestje!