Knolselderij is lekker in de (erwten)soep of stamppot, maar vaak blijft er een stukje over. Daar maak ik dan deze salade van, een lekker fris winters bijgerecht of voor op brood.
Ingrediënten:
- 250 gram knolselderij
- 1 kleine winterwortel
- 1 appel
- 1 handje rozijnen
- 1 handje gepelde walnoten
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- beetje citroensap
- zout en peper
Bereidingswijze
Was de rozijnen en laat ze wellen in warm water. Rooster de walnoten in de oven, laat ze niet donker verkleuren, maar tot ze lekker ruiken.
Schil en rasp de wortel, appel en knolselderij. Meng in een kommetje de yoghurt, mayonaise, zout en peper. Maak op smaak met een beetje citroensap. Laat de rozijnen uitlekken, hak de noten grof en meng dan alles door elkaar. Zet de salade in de koelkast zodat de smaken lekker in kunnen trekken.