Gebakken rode kool

Een recept van internet, klinkt een beetje vreemd maar echt lekker!

Ingrediënten:

  • 1 handje rozijnen
  • 1 1/2 zakje voorgesneden rodekool of zelf 1/2 kool heel fijn snijden.
  • zonnebloemolie
  • 200 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • balsamico azijn
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 appeltjes
  • zout

Bereidingswijze:

  • Wel de rozijnen in warm water. Snipper de ui en fruit deze aan in de zonnebloemolie (wok of braadpan) Doe de spekjes erbij en laat alles 5 tot 10 minuten bakken.
  • Voeg de rodekool toe, 5 minuten omscheppend bakken. Blus af met een flinke scheut balsamicoazijn en een glaasje water. De bruine suiker mag er nu bij en dan 15 minuten met de deksel er op laten stoven.
  • ondertussen de appeltjes schillen en in kleine blokjes snijden en de rozijntjes uit laten lekken. Na 15 minuten deze bij de rodekool doen. Het geheel nog 5 minuten laten stoven (als het vochtig is dan zonder deksel anders met deksel) en dan op smaak maken met zout en eventueel nog bruine suiker en balsamico azijn.

Je kunt dit bijvoorbeeld eten met aardappelkroketjes en verse appelmoes of als onderdeel van een uitgebreider diner.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *