Recept gevonden op internet bij leuke recepten.nl. Getest en goedgekeurd 😉 lekker met slagroom of custardsaus
Ingrediënten:
- 175 gram boter (in blokjes)
- 300 gram bloem
- 50 gram geschaafde amandelen
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 100 gram abrikozenjam
- 1 klein eitje
- 600 gram abrikozen
- bakblik van 20/30 cm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Vet het bakblik in met wat boter en leg er eventueel een stuk bakpapier in.
Doe de bloem, amandelen, suiker, zout, vanillesuiker, boter en het ei in een beslagkom en klop het met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Verdeel ¾ van het kruimeldeeg over de bodem van het bakblik en druk aan. Druk het deeg langs de randen ook een cm of 2 omhoog. Verdeel de jam over de bodem.
Was de abrikozen, verwijder de pitten en snijd ze in stukken en dep ze goed droog. Leg de abrikozen op de jam en verkruimel het laatste gedeelte deeg er over.
Bak de abrikozenkoek 50 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin en krokant is.