Deze frittata wordt een complete maaltijd met een stuk lekker stevig brood en een goed gevulde salade. Ook lekker in stukken gesneden als hapje bij de borreltafel.
Ingrediënten voor 2 a 3 personen:
- 4 eieren
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- 1 klein teentje knoflook
- 1 klein sjalotje
- scheutje melk
- zout en peper
- klein bosje verse bieslook
- scheutje olie
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalot en knoflook heel fijn en fruit deze aan in een scheutje olijfolie. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd deze in middelgrote stukken. Als de Sjalotjes glazig zijn mogen de paddenstoelen even meebakken, pas op dat de knoflook niet verbrand.
- Klop de eieren los in een kom met zout, peper en een scheutje melk. Snijd de bieslook fijn en voeg ook deze bij het ei. Als het vocht van de paddenstoelen is verdampt mag het eimengsel erbij. Zet het vuur zachtjes zodat het ei kan stollen. Als jou pan in de oven mag dan kun je hem daarin garen. Anders heel voorzichtig omdraaien door op een deksel te schuiven en dan voorzichtig omdraaien. Als het ei volledig gestold is, dan is de frittata klaar.